Νέα - Ανακοινώσεις

Επιστολή στον κ Αυγενάκη με θέμα Προπόνηση αθλητών χιονοδρομίας

Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ ,

Η Ένωσή μας γνωρίζοντας καλά την δύσκολη κατάσταση που βιώνει και η αθλητική οικογένεια λόγω της πανδημίας , έχει προβληματιστεί ιδιαίτερα με την δυσκολία που υπάρχει σχετικά με την δυνατότητα της προπόνησης των αθλητών της χιονοδρομίας. Γνωρίζετε καλά ότι οι χιονοδρομικές δραστηριότητες σταμάτησαν τον Μάρτιο του 2020 και αυτό συνεχίζει μέχρι σήμερα ,τουλάχιστον έως τις 7/1/21. Αρκετοί δε αθλητές αναγκάστηκαν μα μεταβούν σε χώρες της Ευρώπης προκειμένου να μπορέσουν να προπονηθούν .

Γνωρίζοντας ότι γίνονται προσπάθειες ώστε να υπάρξει κάποια δυνατότητα προπόνησης των αθλητών με το άνοιγμα τουλάχιστον ενός χιονοδρομικού κέντρου εποπτευόμενου από την Γ.Γ.Α, θεωρούμε ότι θα είναι μία θετική εξέλιξη.

Όμως προκειμένου να βοηθηθούν περισσότερο και καλύτερα τα σωματεία , θέλουμε να σας προτείνουμε να εξετάσετε την περίπτωση να ανοίξουν τρία χιονοδρομικά κέντρα σε τρεις περιοχές της χώρας ( Γρεβενά ́ ́ Βασιλίτσα ́ ́, Παρνασσός , Βόρας ) .

Τα κέντρα αυτά έχουν ήδη προσλάβει προσωπικό και η λειτουργία τους είναι δυνατόν να αρχίσει άμεσα αφού βεβαίως υπάρξει σχετική έγκριση από τους αρμόδιους φορείς.

Ήδη η Ε.Ο.Χ.Α σας έχει αποστείλει τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα τηρηθούν σε περίπτωση έναρξης των προπονήσεων στα χιονοδρομικά κέντρα και οι προπονητές θα δείξουν την απαραίτητη υπευθυνότητα και επαγγελματισμό .

Θα ήταν σημαντικό να υπάρξει η δυνατότητα έναρξης των προπονήσεων και πριν τις 7/1/21 προκειμένου οι αθλητές – μαθητές να εκμεταλλευτούν τις διακοπές των Χριστουγέννων