Νέα - Ανακοινώσεις

Τα νέα της Πανελλήνιας Ενωσης Προπονητών Δασκάλων Χιονοδρομίας

2006/01/04

Μετά την πολύ σημαντική για την πορεία της Eνωσης Γενική Συνέλευση στο Πήλιο (15/5/2005) όπου υπήρξε μαζική συμμετοχή των μέλών, το νέο Δ.Σ που προέκυψε, δραστηριοποιήθηκε αμέσως ώστε να υλοποιήσει τις αποφάσεις αλλά και να φέρει εις πέρας τα τρέχοντα προβλήματα του χώρου.

 1. Το πιό σοβαρό θέμα για την Eνωση ήταν η  ύπαρξη (από παλαιότερα) των εργοδοτών και των ιδιοκτητών σχολών χιονοδρομίας στην δύναμη των μελών που είναι προφανώς παράνομο, αφού ο νόμος το απαγορεύει ρητά. Η Γ.Σ έδωσε εντολή στο Δ.Σ να διερευνήσει το θέμα και να δώσει την πρέπουσα και νομιμη λύση στο πρόβλημα.Το  Δ.Σ προκειμένου η Ενωση να λειτουργεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία έχει προκρίνει  πλέον ότι οι εργοδότες και οι ιδιοκτήτες πρέπει να  αποχωρήσουν από την Ενωση (Ν. 218/1914, 1264/82).
 2. Το Δ.Σ προχώρησε στην ενοικίαση γραφείων με μικρό τίμημα, ώστε η Ενωση να λειτουργεί αξιοπρεπώς και να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες. Τα νέα μας γραφεία βρίσκονται  στην οδό Αιόλου 19γ Τ.Κ 10551 Αθήνα (2ος  όροφος), τηλ 2103312310, φαξ  2103312313.
 3. Μετά από αρκετή και σοβαρή προσπάθεια το Δ.Σ και με συνεργασία που είχε και με την Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας κατάρτησε τον Κανονισμό Προπονητών-Δασκάλων Χιονοδρομίας και τον κατέθεσε στην Γ.Γ.Α προς έγκριση. Επίσης από την Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας κατατέθηκε στην Γ.Γ.Α και ο Κανονισμός Ιδρυσης και Λειτουργίας Σχολών Προπονητών και Δασκάλων Χιονοδρομίας.
  Ελπίζουμε ότι οι κανονισμοί θα εγκριθούν σύντομα από την Γ.Γ.Α, ώστε μέχρι το τέλος της χιονοδρομικής περιόδου να λειτουργήσουν οι Σχολές Προπονητών και Δασκάλων που έχουν να γίνουν αρκετά χρόνια και να μπορέσει να δοθεί διέξοδος σε πολλά άτομα που ήδη εργάζονται χωρίς τα τυπικά προσόντα αλλά και να υπάρξει σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση προς όφελος των αθλητών και των τουριστών χιονοδρόμων.
  Ο Κανονισμός Προπονητών και Δασκάλων θα βάλει σε “τάξη τα πράγματα” στον χώρο μας και θα ροστατεύει τα μέλη μας, τους αθλητές αλλά αι τους τουρίστες χιονοδρόμους από τους
  διάφορους αυτοαποκαλούμενους
  ”δασκάλους” των  χιονοδρομικών κέντρων που στερούνται εκπαίδευσης αλλά και των σχετικών αδειών.
  Επίσης με την έγκριση του Κανονισμού, που θα είναι πλέον Νόμος του Κράτους και όλοι θα πρέπει να τον τηρούν, θα ρυθμιστούν τα επίπεδα των Προπονητών και Δασκάλων Χιονοδρομίας, η εξέλιξή τους, η επιμόρφωση και η νομική κατοχύρωσή τους.
 4. Δημιουργήσαμε νέα ιστοσελίδα  (www.ski-instructors.gr) και νέα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (info@ski-instructors.gr) εύκολη και σύγχρονη ενημέρωση των μελών αλλά και των φίλων χιονοδρόμων. Σκοπός μας είναι να κάνουμε την σελίδα μας ένα χρήσιμο εργαλείο που εκτός από την επικοινωνία θα παρέχει και τεχνικές γνώσεις σε όλα τα αγωνίσματα της χιονοδρομίας.
 5. Ζητήσαμε συνάντηση με τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κο Δημ. Αβραμόπουλο προκειμένου να τον ενημερώσουμε για τα προβλήματα της τουριστικής χιονοδρομίας αλλά και των προπονητών - δασκάλων μελών  μας.
 6. Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης κος Κων. Οικονόμου συμμετείχε ως ομιλητής στο 3ο Διεθνές  Σεμινάριο για τους Τραυματισμούς στην Χιονοδρομία , που έγινε στους Δελφούς 9-11/12/2005 , με θέμα : “  Χιονοστιβάδες. Αποτελούν κίνδυνο για τα Ελληνικά βουνά ;“
 7. Το  Δ.Σ μελετά  την  διοργάνωση επιμορφωτικών για τα μέλη της  Ενωσης ώστε να υπάρξει σωστή  και συνεχής ενημέρωση για την βελτίωση των γνώσεων των  Ελλήνων προπονητών  και δασκάλων.